FUNÄSFJÄLLEN

Välkommen till Funäsfjällen

Funäsfjällen erbjuder fantastiska fjäll och är ett av Sveriges mest snösäkra områden. Skidåkning i natursnö ger en alldeles speciell åkupplevelse, både i och utanför pisten. Skandinaviens största skidområde får i genomsnitt fem meter natursnö en vanlig vinter och hos Funäs Ski Lodge i Funäsfjällen är du bara ett stavtag från äventyret.

I Funäsfjällen finns något för alla

Är du ute efter riktig alpin skidåkning med de bästa förutsättningarna är det Funäsfjällen du ska besöka. Här finns 135 nedfarter och 34 liftar på samma skidpass, vilket är flest på ett skidpass i Sverige.

För dig som älskar längdskidåkning ansluter Funäsfjällen också till Nordic Ski Center, som är ett av världens längsta spårsystem. Här hittar du över 300 kilometer pistade och välskyltade längdspår för alla nivåer. Dessutom finns 450 kilometer rösade spår och 450 kilometer skoterleder.

För de som tröttnar på skidåkning finns också snöskotersafari, heliskiing, helikopterturer, toppturer och hundspannsturer.

Besöker du Funäsfjällen under barmarksäsongen befinner du dig i en vansinnigt vacker fjällnatur oavsett om du väljer att uppleva den på cykel, till fots eller via kanot. Funäsfjällen erbjuder fantastisk fjällnatur och aktiviteter året runt.

Funäsfjällen består av sex skidområden

Funäsfjällen omfattar skidområdena Tänndalen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket, Bruksvallarna och Kappruet. Men också byarna Funäsdalen, Fjällnäs och Messlingen. Läs mer om respektive destination nedan.

Kontakt & bokning

Parkstigens Fjällby

Parkstigen 30-48, Funäsdalen

info@funasresort.se

+46 705 82 75 40

Reception

Stugvärden Funäsfjällen

Vallarvägen 4, Funäsdalen

info@stugvarden.se

+46 684 212 45

Jour: +46 708 24 06 55

Copyright Parkstigens Fjällby.  Allmänna villkor